Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 17:16 - 3 в 1 – неочаквано „лош човешки материал”
Автор: speechless Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1224 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.02.2009 12:43


Помните ли тези думи - „Тодор Живков: Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матриал!” Някой вероятно не, но пък други помнят неподправения глас на някогашния Първи в свежия клип „3 в 1” на ЪПСУРТ feat. Галя и Милен Цветков.

Прав е бил Живков – навсякъде има матриал. Само че за разлика от него, днес един от „най-близките” му се е разтанцувал над костите му като в мюзикъла „Чикаго” . Не кой да е, а Бойко Борисов, личната му охрана, обяви, че в България има много лош човешки материал. Е, как да не се погнуся като чуя, че аз, ти, баба ми, чичо Пенчо, комшията и водопроводчика са „направени” от лош материал. За кмета, попа и даскала в селото нищо не се казва, но ако слушаме бат Бойко – то и те са от „лош човешки материал”.

Та, не е бил прав другаря Живков за едно – матриал има, ама качество – йок. Десетилетия след него се намери една „неосъдена душа” да ни го рече. В изказването на Борисов има още куп обиди, още куп достойни за психиатрично освидетелстване думи – че най-мразил комунистите (а какво правеше до Живков, служеше му достойно и самоотвержено?), че е готов съюза с Костов (да се ненадяваш как са се подушили?), че лошия материал е от цигани, турци, пенсионери… Е, питам се, Борисов към кой материал спада? Защото по думите му очевидно в страната от много матриал, за който ни гукаше другаря Живков, не са останали „количества”…

Не просто смешно, дори не е комично подобно поведение, не мога да го опиша! Изрича го човек, който има претенцията да е алтернатива на управлението, а еснафщината му не стига и до ъгъла на родната му къща в Банкя, където сигурна съм баба му е стояла и е плела чорапи. Та да има за внука. Същият този внук, който днес обяснява колко лош материал са пенсионерите, та баба му – за какво се е морила да се грижи за този неблагодарник?

Колкото повече се връщам на изречените думи, толкова повече се смайвам. 3 в 1 явно никак не е неочаквано добра комбинация. Нескафе пия с охота, но това не се отнася за него. Ако 3 е тройната коалиция, а 1 – другарят Борисов, то тогава наистина се получава неочаквано „лош човешки материал”. И това ми било алтернатива!

Преди време бях пуснала пост „Чумата на чужденеца”. Перефразирам, че тогава бях написала как в къщата на Биг Брадър са се събрали различните  - хора от малцинствата, хомосексуални, хора от други етноси, песимисти и оптимисти, дебели и слаби, млади и стари, хора с недъзи, болни и здрави, ксенофоби, емигранти, юпита и напети дупета. Последното беше заради римата, но не е и далеч от истината. В държавата ни не живеят по-различни от описаните хора. Само пенсионерите липсваха. Но днес Борисов нареди и тях в поредния си чутовен подвиг в Чикаго. Само за чиста раса още не е започнал да говори, сигурно не е късно, ще продума! Тогава не само Живков, но и Хитлер ще се обръщат в гроба.

На мен ще ми остане само да изпия едно нескафе „3 в 1” и да потъна в мислите си, че съм неочаквано лош човешки материал. И да си затананикам повтарящия се рефрен на една друга „ЪПСУРТна песен” – „…аз съм сам в държавата на проститутките”….



Тагове:   материал,   неочаквано,


Гласувай:
0



1. анонимен - Как манипулацията "ЛОШ" засегна човешкия материал...
06.02.2009 16:19
Започвам да споделям мислите които ме сполетяха след като прочетох материала. Ще се опитам да бъда обективен и ще призная, че съм съгласен с някои от изразените позиции, но други ще интерпретирам по различен начин....
Започвам с манипулацията "ЛОШ". Истината е, че "ЛОШ" е може би единствената дума, която не се чува в тирадата от несъобразените с политическите маниери, слова на въпросната личност, предизвикала с изказването си толкова коментари в общественото пространство. По подразбиране тя си беше там, но без да бъде изречена. Човешкият материал обаче се засегна, може би и с право, макар че по презумпция системата е толкова слаба, колкото слаб е най-слабият й елемент. Да отречем силната социална деградация на обществото ни през последното десетилетие ще си е чиста проба слепота... Болезнените примери тръгват още от най-значимата клетка на обществото - семейството и стигат неизбежно до парадоксите на училищните стаи...
Да се правят нелепи генерализации от неловки в политическия занаят лидери обаче предизвиква усмивки и си е електорално самоубийство с оглед на задаващите се избори. За всеки е ясно, че различните етнически, религиозни или възрастови групи не са причината за негативното развитие на обществото ни. Разразилото се торнадо медийно отразяване на крилатите фрази на лидера на Проекта обаче свърши своята работа, тъй като за всеки е ясно, че ЛОШа реклама, особено в политиката, не съществува. Типичен пример за този факт е едно забавно-развлекателно предаване, което се излъчва всяка делнична вечер в националния ни ефир. Посвещавайки цял час ефирно време да покаже на аудиторията си, колко опасна е зараждащата се тогава нова политическа формация, я превърна от платена площадна сбирщина скандираща думата с трите А-та - национална партия и четвърта политическа сила.
....и така се стига до простичката истина...
Някой очаквал ли е от този "политик" ловко политическо лавиране - не! Въпросният БАТко често ни весели изказа си от улицата, такъв, с какъвто се сблъскваме всеки ден, но просто не сме свикнали (все още) да го чуваме от управляващите. Още при първата си изборна победа той подмина с усмивка журналистически въпрос - "Защо щабът му няма PR?" - вече има!
цитирай
2. speechless - уау
06.02.2009 16:24
Ех, толкова време досега никой не ми беше отделял, но благодаря на автора на този коментар за отделеното време и енергия. Сложничко е изразено, дано и обектът е сложна личност от неЛОШ материал:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: speechless
Категория: Лични дневници
Прочетен: 164126
Постинги: 58
Коментари: 191
Гласове: 533
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930