Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 15:48 - Колекционерът
Автор: speechless Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.10.2012 15:51


Добрин е търсач, класен търсач на усещания и предизвикателства. Добрин е смъртен, но това е без значение. Защото когато се говори за човека, се говори за душата му, а не за тялото и материята, които изгниват или изгарят почти мигновено. Душата е вечна, за нея винаги се говори в сегашно време и тя остава. Добрин  е колекционер. Класен колекционер на душа.  В трудовата му биография не се включва работа при Св. Петър, нито при Дявола, той я търси тук и сега, сред нас. Добрин е установил, почти с точност, че с всеки залез в нечий живот, човекът инстиктивно започва да оценява все повече изгревите в собствения си такъв. Но за кратко. И тогава за кратко, оценява колко е важна душата, докато материята не надделее. 

Зак е колекционер на вещи. Всъщност се казва Захари, но Зак е „по-кул”, „продава” го по-добре. Зак е класен колекционер на вещи и употребявана материя. Зак е красив, спретнат, изваян, успешен вещоман с кариера, с „харем” от жени, луксозен апартамент и айфон 5. Облечен е в дънки ‘Версаче’, обича да пие шампанско днес в Париж, а утре в Ню Йорк, Шанхай, Мексико, Претория или Сидни. Е, дори и уиски в Кампала или Мадрид, го задоволят. Той е харесван, усмихнат, вдъхновен и празен. Изпразнени мечти и мисли прилежено прибрани в кутия вехтории, които пази от първите години на стремглавата си кариера. В нея е пълно с картички, целувка от червило на мазна салфетка и дълбок сантимент. Кутията не е заключена, събира прах в килера, а предназначението й избледнява сред заключени спомени и неосъществени мисли. Зак вярва в мимолетното щастие от материята. Тя му печели контакти, ‘приятели’, сделки, изпълва с още вещи обиталището му и придава шик на всичко, от което няма реална нужда. 
Добрин колекционира искреност, смисленост и вдъхновение. Интересува се от човека и неговите разнородни интереси. Но най-голям интерес представляват за него човешките страхове. Колекционира и тях, защото говорят сами и дават отговори на почти необясними неща. Облечен е прилично, има в главата си енциклопедични знания, кодове от врати, номера на полети, летища, цени на вино, билети за театър, книги в различни държави. Притежава една замислена усмивка и излъчва красота. Пие питието си на брега на морето, седнал на пясъка с вперен поглед в хоризонта, можете и да го срещнете и на коктейл, отегчен до смърт от бездарните и бездушни разговори на хора като Зак, за които географията не е „описание на Земята”, а поредна дестинация за поредната почивка. 

Добрин и Зак имат своите приятели, вяра, разбирания. Те дори имат общи приятели...във фейсбук, Зак „крещи” колко е щастлив на „стената” си, защото там колекционира живот(и), Добрин го дава по-лежерно, понякога можете да го засечете „тагнат” в нечия друга „тайм лайн” история. 

Добрин и Зак имат и по една неизсказана история, историята на собствения си страх. Онази ключова история за живота, в която са разбрали, опитомили или преодолели страха си и са станали творци на собствена си, единствена, тъжна и искрена, неподражаема и разтърстваща история. 

Дали и двамата се огъват пред страха? Страхът от отхвърляне, страхът да си позволиш да си истински щастлив, въпреки порядките, стандарта и нормата, страхът от споделената истина, такава каквото всеки я разбира за себе си, страхът от признати чувства, от гордост, страхът от принципи и изтъркан морал, страхът да бъдеш себе си днес, защото утре може да си само дух и да се рееш. 

Надали има по-жесток бич от този да се страхуваш да живееш и изразиш онова, което е в душата ти. Добрин и Зак са колекционери, класни колекционери, на душа и материя. Добрин и Зак са търсачи, класни търсачи на собствената си душа, посредством страха. .., но с различни средства. 

Е, ако искате да разберете собственият си живот, разберете се със страховете си и си изберете кой искате да бъдете. Няма лош и неправилен избор, има липса на избор. Добрин и Зак са колекционери, но ти избираш дали да колекционираш животи или да живееш своя с решителност  и хвърлена ръкавица към страха.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: speechless
Категория: Лични дневници
Прочетен: 164027
Постинги: 58
Коментари: 191
Гласове: 533
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930